Laatste alarmering:
dinsdag 23 januari 2018
TOP NIEUWS

GISTEREN 22|01

RUINEN - Arend (101) en Aaltje (99) Noordhuis zijn vandaag 80 jaar getrouwd: een eiken huwelijk!


Een hele bijzondere en unieke gelegenheid. Daarom werden zij door burgemeester Roger de Groot, commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en, namens Het Koninklijk Huis, door de kamerheer van de Koning - Mas Boom - persoonlijk gefeliciteerd.

 

Dit alles onder grote, landelijke en regionale mediabelangstelling!

 

De heer Arend Noordhuis is 101 jaar oud; mevrouw Aaltje Noordhuis-Nijstad is 99. Zij zijn beiden geboren in Ruinen. Ze hebben drie kinderen en vijf kleinkinderen en tot dusver ...

DONDERDAG 11|01

ZUIDWOLDE - De brandweer rukte donderdagochtend met spoed uit naar een veehouderij aan de Stuw in Zuidwolde. In de stal was brandontstaan door een steekvlam tijdens werkzaamheden.

 

De brandweer die snel ter plekke was heeft de nacontrole gedaan en de aanwezige rook uit de stal geblazen. Het aanwezige vee liep geen letsel op.

1/1

DONDERDAG 11|01

Afgelopen dagen verschenen in de media berichten over mankementen aan Nefit cv-ketels van het type Topline, die zijn geproduceerd tussen 2006 en 2009. Door een niet goed werkend onderdeel zou er een verhoogd risico zijn op brand en op koolmonoxidevergiftiging (CO), blijkt uit een onderzoek in opdracht van RTL Nieuws.

 

Nefit heeft in februari 2017 gemeld dat een onderdeel van de betreffende cv-ketels vervangen moet worden in verband met brandgevaar. Eigenaren van deze ketels en installateurs zijn hierover geïnformeerd. De onderzoekers die in opdracht van RTL Nieuws het onderzoek ...

WOENSDAG 10|01

DE WOLDEN - Een volle raadzaal gisteravond tijdens de nieuwjaarsontmoeting! Burgemeester Roger de Groot hield zijn nieuwjaarsrede en gaf de vele aanwezige nieuwe inwoners in onze gemeente een warm welkom. Ook reikte hij het Raspaard 2017 uit aan de organisatie van de Ouderendag De Wolden.

 

Fijn dat u met zovelen hierbij aanwezig was!

 

Was u er niet en/of wilt u de nieuwjaarsrede nog eens nalezen? Dat kan HIER

...

WOENSDAG 10|01

RUINEN – Woensdagmiddag 10 januari zijn op de A28 bij Ruinen bij twee ongevallen vijf mensen gewond geraakt. Bij het eerste ongeval botste een automobilist achterop een voor hem rijdende auto. In de hierna ontstane file botsten nog eens drie auto's op elkaar.

 

De vijf gewonden klagen over nek en rugklachten. De auto's werden gezien de schade afgesleept. De A28 werd deels afgesloten. Het verkeer werd vis de vluchtstrook langs het ongeval geleid. Dit leidde tot een file van meer dan drie kilometer.

DONDERDAG 18|01

DE WOLDEN - Gemeente De Wolden mocht donderdagmiddag de titel voor 'Best Bestuurde decentrale overheid' niet mee naar Zuidwolde nemen. Provincie Brabant ging er, tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2018, met de winst vandoor.

 

"Jammer", zegt burgemeester Roger De Groot, "maar de nominatie als enige in Noord-Nederland is al iets om als gemeente heel trots op te zijn."

 

Waardering

De Wolden werd onder andere genomineerd omdat: "gemeente De Wolden laat zien hoe het ook kan: nieuw en oud gaan hier hand in hand. Geen bureaucratische wet- en regelgeving maar snelle ...

WOENSDAG 17|01

DE WOLDEN - Op woensdag 14 februari is het zover: dan opent de nieuwe milieustraat van De Wolden haar poorten voor inwoners van de gemeente.

 

Er is maandenlang hard gewerkt en het resultaat mag er zijn. De Wolden heeft nu een moderne, duurzame milieustraat en is daarmee klaar voor een circulaire toekomst, waarin ons afval een tweede leven krijgt. De milieustraat is voortaan op zaterdag langer geopend, van 9.00 tot 15.00 uur. Het mobiele afvalbrengstation in Ruinen gaat dicht, hier kunt u vanaf 14 februari dus niet meer terecht met uw afval.

 

Milieupas

Om afval te kunnen ...

Agenda

Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
Aantal stemmen:
  2988
58%
  Politie moet hoge boete geven

35%
  Hond in beslag nemen

8%
  Alleen dierenartskosten betalen

24Webvertising