Laatste alarmering:
dinsdag 23 januari 2018

Archief

Firma Weijland op het podium van het Smaakmakers Festival

Gemaakt: Donderdag, 24 augustus 2017 18:47

DE WIJK - De basis van Firma Weijland wordt gevormd door Lucy Legeland en Jack Weijkamp, al dan niet aangevuld met muzikale vrienden, al dan niet in het Achterhoeks. Muziek- en theatermaken, met elkaar en anderen, is bijten in tompoezen en augurken tegelijkertijd: avontuurlijk, uitdagend en verschrikkelijk mooi! Hij vertelt de verhalen, zij zingt de sterren van de hemel en de voering uit haar keel; samen zijn ze prachtig.


En ze zijn op Oeverloos, zondag 24 september op het podium van het Smaakmakers Festival!

Ontwerpkadernotitie Vitale Recreatieparken De Wolden

Gemaakt: Donderdag, 24 augustus 2017 19:42

ZUIDWOLDE - In het eerste kwartaal van dit jaar is een vitaliteitsonderzoek uitgevoerd onder dertien verblijfsrecreatielocaties (van twintig plekken of meer) in De Wolden. De uitslagen van dit onderzoek zijn vertaald in de ontwerpkadernotitie Vitale Recreatieparken De Wolden. Van 24 augustus tot en met 4 oktober 2017 ligt de kadernotitie voor iedereen ter inzage.

 

Onderzoek

Doel van het vitaliteitsonderzoek is om in kaart te brengen hoe het staat met de vitaliteit van de sector en waar kansen tot verdere verbetering, voor de verblijfsrecreatie op de lange termijn, liggen. Uit dit onderzoek komt naar voren dat 74% van het aantal onderzochte eenheden (recreatieverblijven) vitaal is. Bijna 8% is minder vitaal, doordat er wel kwaliteit geboden wordt, maar er weinig toekomstperspectief is. Bij 18% van de onderzochte eenheden is geen sprake meer van een vitaal toeristisch-recreatief aanbod. Hierbij is veelal sprake van permanent wonen op de verblijfsrecreatielocaties.

 

Het vitaliteitsonderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau ZKA Leisure Consultants.

 

Inzage ontwerpkadernotitie

Alle uitkomsten uit het onderzoek zijn verwerkt tot de 'Ontwerpkadernotitie Vitale Recreatieparken De Wolden'. Deze kadernotitie maakt de toekomstige aanpak verder concreet en geeft richting aan de ontwikkeling-richting van de verschillende verblijfsrecreatielocaties. Dit kan een plan zijn voor uitbreiding, vernieuwing of revitalisatie van de recreatiefunctie of een plan voor transformatie naar een andere functie.

 

De gemeenteraad neemt in het najaar een besluit over de Kadernotitie.

Vrouw gewond bij ongeval in Zuidwolde

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 14:04

ZUIDWOLDE - Op de Hoogeveenseweg in Zuidwolde is donderdagochtend een automobiliste van de weg geraakt en na de sloot in te zijn gedoken weer op het wegdek terecht gekomen. De vrouw raakte hierbij dermate gewond dat ze naar het ziekenhuis werd overgebracht.

 

Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend.

Automobilist botst tegen boom in Ruinen

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 14:07

RUINEN - Een automobilist is donderdagochtend gewond geraakt toen hij met zijn auto tegen een boom botste. De aanrijding vond plaats op de Meester Harm Smeengestraat in Ruinen. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Over de oorzaak is niets bekend. De auto raakte zwaar beschadigd en is afgesleept.

Kijk uit voor nepfilm over de gemeente!

Gemaakt: Donderdag, 31 augustus 2017 16:29

REGIO - Er is in de regio een bedrijf actief dat verkooppunten zoekt voor een film die over de gemeente/de provincie zou gaan en waaraan de gemeente medewerking zou hebben verleend. Mogelijk opereert het bedrijf onder de naam 'Benelux-films' uit Someren.

 

Ga NIET met dit bedrijf in zee!


De gemeente heeft géén medewerking verleend aan een film. Eenmaal aangeschaft blijkt de film ook geen beelden van de gemeente te bevatten. Bovendien blijkt het bedrijf onbereikbaar om de films te retourneren en geld terug te ontvangen.

Gebiedssafari voor (recreatie)ondernemers in Zuidwest Drenthe

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 16:55

REGIO - Op dinsdag 19 september 2017 organiseert gemeente De Wolden samen met de gemeenten Westerveld, Hoogeveen, Midden-Drenthe en Meppel en de provincie Drenthe een gebiedssafari voor ondernemers en andere betrokkenen bij de vrijetijdseconomie. Het thema is: 'Fietstoerisme en kansen voor samenwerking in de vrijetijdssector'.

 

Fietsen en Rural Growth

Op het programma staan een bezoek aan wielerhotel Villavélo in Ootmarsum, dat zich richt op bezoekers die komen om te fietsen, wielrennen of mountainbiken. Daarna volgt een toelichting op het benutten van het fietsknooppuntensysteem 2.0 dat in Twente recent is herzien. Vervolgens krijgen deelnemers informatie over de manier waarop ondernemers het dorp Ootmarsum op de kaart zetten rondom het thema kunst, en met behulp van een toeristisch ondernemersfonds. En tot slot staan de kansen van 'Rural Growth' op het programma. Dit is een EU-project voor economische groei in het MKB in de toeristische sector. De provincie Drenthe participeert in dit project met de regio Zuidwest Drenthe.

 

De safari is per bus en inclusief catering. Het programma start om 14.45 uur op het parkeerterrein van het zwembad in Zuidwolde aan het Sportlaantje 6. Rond 21.00 uur arriveert de bus weer in Zuidwolde en is de safari afgelopen. Deelname is gratis.

 

Aanmelden

Aanmelden is verplicht vanwege de reservering van de bus en de catering. Dit kan tot en met 14 september 2017 in een e-mail naar: gemeente@dewolden.nl. Deelnemers die zich hebben aangemeld maar toch zijn verhinderd, kunnen zich afmelden op hetzelfde e-mailadres.

Let op: mogelijk gladheid op de weg!

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 17:58

DE WOLDEN - Nee, dat komt niet door ijzel, maar door modder. Deze maand begint de oogsttijd en zullen de landbouwvoertuigen weer veel rijden op de wegen – vaak met vieze banden. Bij regenachtig weer kan er dus modder ontstaan op de weg, waardoor er kans is op slippen of glijden. Let dus goed op de weg en pas uw snelheid aan.

 

Rijdt u op een landbouwvoertuig en heeft u gezorgd voor een modderige en onveilige weg? Plaats dan (reflecterende) verkeersborden en waarschuw uw medeweggebruikers. Maak de weg schoon door te schuiven of met water te spuiten. U bent wettelijk verplicht om de weg schoon te houden.

 

Wilt u melding doen van een vieze (en dus gevaarlijke weg)? Bel dan met afdeling Beheer van de gemeente via telefoonnummer 14 0528.

Wethouder Mirjam Pauwels opent het Lang Leve Thuis huis

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 18:07

ZUIDWOLDE - Zaterdag 2 september 2017 opende wethouder Mirjam Pauwels het Lang Leve Thuis huis in Zuidwolde.

 

Een mooi initiatief: tijdelijke opvang voor chronisch zieken of mensen met een aandoening. Ook Brasserie Buitengewoon Bijzonder opende zaterdag officieel haar deuren.

Wandel 22 september met burgemeester De Groot in Alteveer-Kerkenveld

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 19:56

DE WOLDEN - Voor de achtste keer op rij organiseert De Wolden, dit jaar met medewerking van Plaatselijk Belang Alteveer-Kerkenveld, de jaarlijkse wandeling met de burgemeester.

 

De wandeling start op vrijdag 22 september om 14.30 uur bij het dorpshuis 'De Alke' en laat u de mooie plekken van Alteveer en Kerkenveld zien. Iedereen die nieuwsgierig is naar deze omgeving of vragen, tips en adviezen voor burgemeester Roger de Groot heeft, is van harte welkom.

 

Van gedachten wisselen

Burgemeester Roger de Groot: "Ieder jaar krijg ik tal van goede tips tijdens de wandeling. Ook is de wandeling bij uitstek geschikt om samen over ideeën na te denken. Ik merk dat steeds meer inwoners zelf het initiatief nemen in hun eigen leefomgeving. Hier ben ik erg blij mee."

 

Locatie en tijd

Wie in een informele sfeer met de burgemeester wil spreken en wil genieten van een prachtige wandeling is welkom op vrijdag 22 september vanaf 14.30 uur bij het dorpshuis 'De Alke', Jan Haarstraat 12 in Alteveer. De wandeling start om 15.00 uur en heeft een lengte van ongeveer 5 kilometer.

 

Aanmelden kan tot en met maandag 18 september via communicatie@dewolden.nl.

Open Monumentendag in De Wolden op zaterdag 9 september

Gemaakt: Maandag, 04 september 2017 20:01

Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag in De Wolden. De Wolden sluit daarmee aan bij de landelijke Open Monumentendag. Wethouder Jan ten Kate opent de Open Monumentendag zaterdag 9 september om 10.00 uur bij De Groene Lantaarn, Hoogeveenseweg 17.

 

Voor Open Monumentendag 2017 is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

 

Opening

Op zaterdag 9 september om 10.00 uur bij de Groene Lantaarn aan de Hoogeveenseweg 17 wordt Open Monumentendag geopend door wethouder Jan ten Kate. Tevens zal de wethouder het eerste exemplaar van het boekje over de monumentale boerderij aan de Hoogeveenseweg 17 (De Groene Lantaarn) uitreiken. Na afloop van de uitreiking wordt een korte excursie gegeven over Ten Arlo onder leiding van Jan Rozema en Bert Steenbergen.


‘s Middags is er nog een gelegenheid om met de excursie mee te gaan. De excursie vertrekt om 14.00 uur vanaf het parkeerterrein bij de Groene Lantaarn.

Wethouder Jan ten Kate: “Net als vorige jaren is er van alles te doen in onze gemeente. Tal van inwoners zetten zich in om geïnteresseerden het mooie historierijke De Wolden te laten zien.”

 

Zaterdag 9 september

Zaterdag 9 september kunt u overal in de gemeente terecht voor om een kijkje te nemen bij de monumenten. Onder andere zijn geopend:

 • Molen ‘De Zaandplatte’, Engeland 9 in Ruinen
 • Mariakerk, Brink 11 in Ruinen
 • Huize Echten, Zuidwolderweg 1 in Echten
 • Boerderij ’t Ende, Stapelerweg 20 in de Wijk
 • Protestantse kerk IJhorst-de Wijk, Kerkweg in IJhorst
 • Wieker Meule, Dorpsstraat 65 in de Wijk
 • Boerderij Prof. Blinkweg 5/Dorpsstraat 8 in de Wijk
 • De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21 in Ruinerwold
 • De Bartholomeuskerk, Blijdenstein 3 in Ruinerwold
 • Huisje Benderse Berg, Benderse 22 in Ruinen
 • Beeldenpark de Havixhorst, Schiphorsterweg 34-36 in De Shiphorst

 

Een compleet overzicht van de locaties is te vinden op www.openmonumentendag.nl.

Auto raakt van de N34 na dollemansrit en belandt in het mais

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 16:33

DROUWEN - Bij een ongeval op de N34 ter hoogte van Drouwen is een personenauto in het mais naast de N34 beland.

 

De bestuurder kwam in een maisveld naast de weg tot stilstand, maar stapte uit en rende weg. De overige drie inzittenden werden aangehouden. Een woordvoerder van de politie meldt dat de auto over de weg slingerde. Er zou drank in het spel zijn.

 

Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Raad De Wolden op excursie als start van het politieke seizoen

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 17:25

DE WOLDEN - Op vrijdag 1 september 2017 trapte de raad af met de jaarlijkse raadsexcursie. De gemeenteraad bracht 's morgens een bezoek aan Lang Leve Thuis in Zuidwolde, een initiatief van Francisca Zantingh. Dit respijthuis heeft recent haar deuren geopend en de gemeenteraad was van harte welkom voor een rondleiding en een kijkje in hun nieuwe brasserie.

 

Vervolgens reisde de raad af naar Drachten voor een bezoek aan de Meldkamer Noord-Nederland. De raad bezocht het auditorium en werd onder andere geïnformeerd over de werkwijze van de hulpdiensten en de problemen waar zij tegenaan lopen.

 

's Middags stond een bezoek aan het Kunststof Recycling bedrijf "Van Werven BV" in Biddinghuizen centraal. Dit bedrijf ontvangt vanuit diverse gemeentelijke milieustraten (ook van De Wolden) harde kunststofafval en recyclet dit op een innovatieve manier tot grondstoffen, die weer verkocht worden aan de kunststofverwerkende industrie.

 

Het was een interessante en leuke dag als start van het politieke seizoen De Wolden 2017/2018!

Opfrissen verkeerskennis voor 60-plussers

Gemaakt: Dinsdag, 05 september 2017 19:21

DE WOLDEN - De veranderingen in het verkeer gaan snel. Het is daarom goed om de kennis op dit gebied te testen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) De Wolden houdt op 3 oktober 2017 een rijvaardigheids-dag in dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold.

 

Deelnemers

De deelnemers moeten 60 jaar of ouder zijn en inwoner van de gemeente De Wolden.

Op deze dag wordt er een rit in uw eigen auto gemaakt, onder begeleiding van een erkende rijinstructeur. U krijgt advies over uw rijgedrag zonder dat dit consequenties heeft voor het rijbewijs. Daarnaast kunt u uw gezichts- en gehoorvermogen testen. Tevens is er een reactie test voor de deelnemers en krijgt u een lunch aangeboden. Voor de test wordt een bijdrage gevraagd.

 

Informatie en aanmelden

Voor inlichtingen en aanmelden kunt u voor 17 september 2017 mailen naar: maryhenk51@gmail.com of VVNDeWolden@gmail.com of neemt u telefonisch contact op via telefoonnummer 0522-481630.

Meedoen aan de Duurzame Huizen Route?

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 20:07

REGIO - Hebt u ervaring met energie besparen en duurzaam wonen? Heeft u iets aan uw huis verbeterd en verduurzaamd? Bijvoorbeeld zonnepanelen, vloer- of spouwmuurisolatie of een gasloos huis? Dan kunt u anderen op weg helpen door mee te doen met de Duurzame Huizen Route in de gemeenten Hoogeveen en De Wolden.

 

U kunt uw deur open zetten voor mensen die meer willen weten over hoe je dat doet, je huis verduurzamen. Door uw kennis en ervaring te delen kunt u anderen helpen met het verduurzamen van hun woning. Dit kan via de website en tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017. Wilt u meedoen? Meld dan uw huis aan op www.duurzamehuizenroute.nl.

Inloopbijeenkomst aanpak vijver in de Wijk

Gemaakt: Woensdag, 06 september 2017 20:09

DE WIJK - Dinsdag 19 september 2017 tussen 19.30 en 21.00 uur organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de aanpak van de vijver bij het Secr. A.W.G. Goldsteinplanstoen/D.l.s. Brietweg. De bijeenkomst vindt plaats in ontmoetingscentrum Havezate, Dorpsstraat 78 de Wijk.

 

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente De Wolden aanwezig om u te informeren over de knelpunten, het proces, het moment waarop het uitvoeringsplan gereed moet zijn. Wij zijn benieuwd naar uw suggesties over de vijver, uw input nemen wij mee bij de verdere uitwerking.

Amsterdammer rijdt onder invloed van drugs op de A28

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 17:16

DE WIJK - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 29-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. Een speekseltest wees uit dat de man onder invloed van drugs verkeerde.

 

De man werd op een parkeerplaats bij een tankstation bij De Wijk langs de A28 gecontroleerd. In de auto werd een sterke henneplucht geroken. De auto is doorzocht waarbij drie hennepzakjes, telefoons en een vouwmes werden gevonden. Deze spullen zijn in beslag genomen. Bij de automobilist is een blaastest en een speekseltest afgenomen. De blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol was, maar de speekseltest reageerde positief op het onder invloed zijn van cannabis. Een bloedtest moet meer duidelijkheid geven over de mate waarin de man onder invloed van drugs was.

 

Speekseltest
Sinds 1 juli 2017 is het voor de politie mogelijk om bij vermoedens van rijden onder invloed van drugs gebruik te maken van een speekseltest. Als uit de test blijkt dat iemand drugs heeft gebruikt, wordt een vervolgonderzoek ingesteld. Een arts of verpleegkundige neemt hiervoor bloed af en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) analyseert bloedmonsters op het type drugs en de hoeveelheid drugs. De uitslag van het bloedonderzoek geldt als bewijsmiddel.

Wethouder Mirjam Pauwels 10e editie van Grensloos Kunst Verkennen

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 19:28

DE WOLDEN - Donderdagmiddag opende wethouder Mirjam Pauwels de 10e editie van Grensloos Kunst Verkennen.


Grensloos Kunst Verkennen is een acht kilometer lang feest van kunst in combinatie met ongeveer 20 bijzondere locaties in De Wijk en IJhorst.

 

Meer informatie over Grensloos Kunst Verkennen: www.grenslooskunstverkennen.nl

Al 615 inbraken in provincie Drenthe in 2017

Gemaakt: Donderdag, 07 september 2017 20:25

DRENTHE - In de eerste acht maanden van 2017 zijn er in Drenthe 615 inbraken geweest. Dit blijkt uit analyse van nationale politiecijfers door Smartalarm Alarmsystemen (www.smartalarm.nl). Ook gemeentelijke verschillen in Drenthe werden door de leverancier van alarminstallaties onderzocht. Hieruit blijkt dat de meeste inbraken per inwoner worden gepleegd in de gemeente Hoogeveen.

 

Inbraken in Drenthe
In Drenthe waren er in de eerste acht maanden van dit jaar 802 pogingen tot inbraak. Hiervan was 77% succesvol voor inbrekers. 187 inbraken werden voorkomen en bleven bij een poging. Het is opvallend dat er sterke gemeentelijke verschillen bestaan rondom geslaagde inbraken in Drenthe.

 

Meeste inbraakpogingen in gemeente Emmen
Op provinciaal niveau in Drenthe kwamen de meeste inbraakmeldingen voor in de gemeente Emmen. Hier werden namelijk 144 inbraakpogingen gedaan, waarbij inbrekers in 99 gevallen succesvol waren. Ook in Hoogeveen (139), Assen (120) en Coevorden (74) werden dit jaar al veel inbraken en inbraakpogingen genoteerd.

 

Hoogste slagingspercentage in Borger-Odoorn
De hoogste slagingspercentages van inbrekers in Drenthe werden vastgelegd in de Gemeenten Borger-Odoorn (92,9%), Westerveld (87,5%), Coevorden (83,78%), Midden-Drenthe (81,82%) en Aa en Hunze (81,25%).

 

Aantal inbraken per inwoner in Drenthe
Kijkend naar het aantal inbraken per inwoner, valt een aantal gemeenten op dat ruim boven het provinciale gemiddelde zit. Hoogeveen staat met stip bovenaan. Hier is de kans op inbraak ruim anderhalf keer zo hoog (157,7% ten opzichte van het Drents gemiddelde). Ook in Coevorden (131,8%). Noordenveld (124,2%) en De Wolden (111,3%) is er een verhoogde kans op inbraak. Het volledige onderzoek is terug te vinden op onderzoekspagina: Alarm in Drenthe

Inspiratiedag Cultuuronderwijs woensdag 27 september

Gemaakt: Vrijdag, 08 september 2017 18:25

DE WOLDEN - Woensdag 27 september 2017 organiseren de cultuurcoaches van gemeente De Wolden een inspiratiedag voor alle docenten van de 14 basisscholen in de gemeente.

 

Docenten worden een hele dag ondergedompeld in creativiteit, muziek, dans, theater! Voor alle workshops geldt een rode draad: vakoverstijgend werken. Hoe kun je de creatieve disciplines inzetten bij of koppelen aan exacte of andere vakken op school?

 

De inspiratiedag vindt plaats in theater de Tamboer in Hoogeveen. Wethouder Mirjam Pauwels opent de dag. Daarna verzorgt Mark Mieras, wetenschapsjournalist, de lezing 'Wat schieten we op met kunst?' Deze lezing gaat over de invloed van kunstonderwijs op kinderen.

 

Mark Mieras
Mark Mieras is wetenschapsjournalist en natuurkundige en heeft een fascinatie voor hersenonderzoek. Hij is ervan overtuigd dat het waardevol is als mensen begrijpen hoe het daarboven werkt. Waardevol wanneer docenten, politici en managers begrijpen hoe kinderen en volwassenen leren, ontwikkelen en presteren.

 

Workshops

Er zijn acht verschillende workshops waar uit gekozen kan worden. Iedereen volgt tijdens de inspiratiedag drie workshops. Bij de indeling van de groepen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met ieders voorkeuren. Per workshop is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen worden verwerkt op basis van binnenkomst, dus: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Jouw voorkeuren kun je aangeven op het formulier dat je van je interne cultuurcoördinator (ICC'er) hebt gekregen.

 

Workshop 1: De tafels op muziek
Workshopleider: Niek Idelenburg, Holland Opera.
Zingen én tegelijkertijd de rekentafels leren? Maak kennis met Tafelmuziek! Holland Opera ontwikkelde deze methode en neemt leerlingen mee op een muzikale reis met verschillende muziekstijlen en maatsoorten. Op fonkelnieuwe composities worden de rekentafels in no-time aangeleerd. Tijdens deze workshop hoor je meer over deze methode en ervaar je zelf hoe leuk het is om op deze manier met muziek én rekenen bezig te zijn!

 

Workshop 2: Dans voor de onderbouw
Workshopleider: Rudi Emmelkamp, Garage TDI.
Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, bij hun verbeeldingskracht en bij hun behoefte om te ontdekken, fantaseren, creëren, ordenen en te leren beheersen. Hierdoor leren kinderen veel van zichzelf en hun omgeving. Dans wordt niet als vanzelfsprekend aangeboden. Het is een kwetsbaar vak: je eigen lichaam is je instrument. Het beeld bij dans dat bij veel leerkrachten leeft, is dat je er lenig, muzikaal, fit en technisch sterk voor moet zijn. Zeker waar het leerlingen in het primair onderwijs betreft is dit beeld onjuist. Met enthousiasme en onderkenning van de eigen vaardigheden kom je als leerkracht heel ver. Danservaring is absoluut geen vereiste! Ontdek in deze inspiratieworkshop hoe het vak dans naadloos kan aansluiten bij de zaakvakken zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie. Daarom is dans bij uitstek geschikt om te bieden aan leerlingen in het basisonderwijs.

 

Workshop 3: Theater voor de bovenbouw
Workshopleider: Roel Tichelaar, Garage TDI.
Theater draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot nieuwsgierige, empathische en ruimdenkende mensen. Samen één groep worden, in taal en beweging - zowel verbaal als non-verbaal - is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. Leerlingen worden actief en alert van theater. Door een reeks creatieve opdrachten leren de leerlingen gevoel en ervaringen uit te drukken. Ze ontdekken op verbale en non-verbale manier aandacht te hebben voor taal, woordenschat en lichaamstaal: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Een inspiratieworkshop met veel werkvormen om jouw leerlingen gemakkelijk en snel tot (theater)spel te laten komen.

 

Workshop 4: Kunstbeschouwing: samen kijken naar kunst (Drents Museum)
Workshopleider: Karen Mertens, Drents Museum.
Naar kunst kijken is leuk. Samen naar kunst kijken is nog leuker! Het is eigenlijk één grote ontdekkingsreis en tijdens die reis komt iedereen iets anders tegen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Tijdens de workshop 'kunstbeschouwing' leer en oefen je een aantal simpele technieken. Beheers je die technieken, dan kijk je zelf anders naar kunst. Ook wordt het kijken naar kunst met je leerlingen een stuk eenvoudiger en leuker! Karen Mertens, medewerker kunsteducatie bij het Drents Museum, geeft de workshop. Ze heeft met diverse groepen al de meest prachtige en verrassende verhalen uit topkunstwerken weten te 'toveren'. Het oefenen van de technieken, het bespreken van ieders voorkeur en het discussiëren over de bruikbaarheid van de methoden staan centraal tijdens de workshop.

 

Workshop 5: Beeldende kunst met 'TRASH' (Centrum voor Beeldende kunst Emmen)
Workshopleider: Gerjan Stol, Centrum voor Beeldende Kunst Emmen.
Een beeldende workshop met 'TRASH' in de hoofdrol. TRASH staat voor afgedankte goederen, zoals petflessen, fietsbanden, tijdschriften en plastic bekertjes. Dit wordt getransformeerd tot nieuw te dragen kleding, bijvoorbeeld schoenen, jurken en hoeden. TRASH is het nieuwe materiaal in de kunst, de design- en modewereld. Het past naadloos in deze tijd waar hergebruik van afval, duurzaamheid en recycling hot items zijn. Laat je uitdagen om van gebruikte spullen en afval nieuwe creaties te maken. Na een korte presentatie gaat iedereen zelf aan de slag met TRASH om een hypermodern en kunstzinnig item te maken.

 

Workshop 6: Muziek voor boven- en onderbouw (Scala)
Workshopleider: Petra Dijkstra, Scala Centrum voor de Kunsten.
Muziek komt tot leven door de geluiden die we met ons eigen lichaam kunnen maken, ritmisch in te zetten. We hebben muziek dus altijd bij ons. De motorische handelingen en ritmische patronen doen een beroep op onze timing en het coördinatievermogen. Tegelijkertijd is deze activiteit ontspannend. Door muzikale verbeelding laten we het cognitieve even buiten beschouwing en prikkelen we de creativiteit. Met eenvoudige materialen, zoals ritmestokken, ontdekken we nieuwe klanken in de klas. Door eenvoudige ritmes worden onze sociale vaardigheden op de proef gesteld. We moeten luisteren, kijken en reageren. Auditieve prikkelingen, maar ook de visuele waarneming worden geactiveerd. Er is ruimte voor speelplezier en improvisatie.

 

Workshop 7: Theater voor de onderbouw
Workshopleider: Mariëtte Berbee, de Theatermaakster.
Speel je Wijs' is een theatermethode waarbij theater het middel is om het taalniveau van kinderen op een hoger peil te brengen en de sociale vaardigheden te trainen. 'Het Houten Huis in de Klas' is een product waarmee kinderen spelenderwijs expressieve, filosofische vaardigheden en een eigen creatief denkvermogen ontwikkelen. Raak geïnspireerd door deze enthousiasmerende workshop, waarin verschillende spelvormen en methodes aan bod komen die direct inzetbaar zijn bij de bevordering van onder andere de woordenschat en expressieve vaardigheden van kinderen.

 

Workshop 8: Dans voor de bovenbouw (Scala)
Workshopleider: Marjanne Oost, Scala Centrum voor de Kunsten.
Stoer zijn, is nieuwe dingen uitproberen die je niet zo goed durft. Met emmers en drumstokken gaan we met elkaar in beweging. De stokken zijn een 'verlenging' van de armen in de bewegingen. Het geluid van de stokken, samen met de muziek, zorgen voor een hoorbare groepsdynamiek. Door het gebruik van de stokken in deze choreografie, maken we een sterk overkomende groep, terwijl je zelf op je aller stoerst blijft doordat je op je eigen manier mag bewegen. Op een simpele manier maken we een verbinding naar de Engelse taal, waardoor de dans een krachtig en indrukwekkend geheel krijgt. Waar denk jij aan bij oer en stoer? Kun je dit vertalen in een beweging?

 

Voorstelling op maat

Na afloop van de laatste workshopronde verzorgt Marcel Harmsen een cabaretvoorstelling. Hij is de hele dag aanwezig en maakt een voorstelling op maat. Marcel is cabaretier, tekstdichter en liedcomponist. Hij treedt op voor bedrijven en organisaties variërend van ministeries tot bakkersorganisaties, van banken tot darmchirurgen. Marcel is zowel solist als teamspeler en maakt muziek op gitaar, ukelele, piano en cajon.

 

Inspiratiedagen leerlingen basisonderwijs De Wolden

Een cultuurkaravaan trekt van maandag 2 tot en met woensdag 11 oktober 2017 langs alle basisscholen. Wij nemen een hele schooldag over en de leerlingen worden deze dagen ondergedompeld in kunst en cultuur. Thema voor deze cultuurkaravaan is 'Oer en Stoer'. Het programma wordt verzorgd door Scala Centrum voor de Kunsten.


Daarnaast komen er twee voorstellingen van Garage TDI naar de scholen. Voor de onderbouw is dat 'Zelluf', een interactieve dansvoorstelling over fantasie, samen spelen en samen delen. Voor de bovenbouw komt 'Domovoj Maximus, de kaboutertiran', een theatervoorstelling waarin gebruik wordt gemaakt van nieuwe media.

File van acht kilometer op A28 bij De Wijk na kettingbotsing

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 17:51

MEPPEL / DE WIJK – Dinsdag tijdens de avondspits ontstond er een file van acht kilometer op de A28 tussen Meppel en De Wijk na een kettingbotsing.

 

Vijf auto's reden daar opelkaar en moesten vervolgens door een berger worden afgesleept. Er raakte niemand gewond, maar de verkeers overlast was wel groot. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Start opbouw nieuwe milieustraat De Wolden

Gemaakt: Dinsdag, 12 september 2017 19:36

DE WOLDEN - Sinds juli 2017 is de oude milieustraat dicht en wordt er druk gewerkt aan de nieuwe milieustraat. Voor de bouwvak is de oude milieustraat gesloopt en is het terrein voorbereid op de bouw. In september is gestart met de bouw van de nieuwe, duurzame milieustraat.

 

De nieuwe milieustraat biedt ruimte aan de gescheiden inzameling van maar liefst achttien verschillende afvalstromen. Het terrein wordt efficiënter ingericht door de ingang van de milieustraat te verplaatsen naar de Slagendijk. Dat zorgt voor meer ruimte voor auto's op het terrein en zo wordt de kans op wachtrijen op de openbare weg een stuk kleiner.

 

Waar kunt u terecht met uw afval?

U kunt uw afval tijdens de sluiting kwijt in Hoogeveen. De AREA milieustraat is - tijdens de openingstijden die normaliter gelden in Zuidwolde - geopend voor alle inwoners van gemeente De Wolden. De medewerkers van de milieustraat uit Zuidwolde zullen op de milieustraat van AREA aan het werk zijn om u daar te helpen. Bij de medewerkers van de milieustraat uit Zuidwolde kunt u identificeren als inwoners van gemeente De Wolden. Betalen voor uw stortingen kunt u ook bij de medewerkers doen.

 

U kunt buiten de reguliere openingstijden die gelden in Zuidwolde NIET terecht bij de milieustraat aan de Vos van Steenwijklaan in Hoogeveen.

 

Openingstijden AREA Milieustraat Hoogeveen voor inwoners van De Wolden

Woensdag: 13.00 tot 16.00 uur
Vrijdag: 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur

Zaterdag: 09.00 tot 12.00 uur

 

Modernisering

De milieustraat aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde is in het begin van de jaren negentig opgericht door de toenmalige gemeente Zuidwolde. Sindsdien zijn er weinig aanpassingen geweest. De milieustraat is ontworpen op de hoeveelheid (grof)afval van 10.000 inwoners en de scheidingsregels van destijds. De gemeente telt nu bijna 24.000 inwoners en daarnaast dient het afval in veel meer verschillende fracties ingezameld. te worden. Het gevolg is dat de milieustraat te klein is geworden, waardoor regelmatig wachtrijen voor de poort staan.

 

Hoe komt de nieuwe milieustraat eruit te zien?

De nieuwe milieustraat is een duurzame, flexibele en modulaire milieustraat. Het stortbordes van de milieustraat is opgebouwd uit betonnen blokken die gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Hierdoor ontstaat een gebruiksvriendelijke en duurzame milieustraat, die na verloop van tijd weer kan worden aangepast. De milieustraat biedt bovendien ruimte onder het stortbordes voor de opslag van materiaal. Zonnepanelen zorgen voor de benodigde stroom: energieneutraal, toekomstbestendig en duurzaam.

De Wolden sluit aan bij Drentse Ambassade in Den Haag

Gemaakt: Woensdag, 13 september 2017 20:36

DE WOLDEN - Van 13 tot en met 18 september 2017 organiseert de provincie Drenthe de Drentse ambassade in Den Haag. De ambassade is onderdeel van het Prinsjesfestival, dat in 2017 voor de vijfde keer rondom Prinsjesdag wordt georganiseerd.

 

Wat is de Drentse Ambassade

Drenthe laat Den Haag kennismaken met onze toekomstgerichte, energieke en innovatieve bedrijfsleven en agrarische sector. Ook presenteert Drenthe zich als grensregio, waarin de provincie mooie resultaten behaalt met onze Duitse buren en andere Europese partners. Zo laten we zien wat Drenthe te bieden heeft, maar ook wat daarvoor nodig is vanuit de (landelijke) politiek en de samenleving.

 

Gemeente De Wolden maakt zich ook sterk voor de profilering van onze regio tijdens de Drentse Ambassade. De Wolden heeft veel te bieden, niet alleen voor onze eigen inwoners, maar ook voor de provincie en iedereen die (samen)werkt met onze regio.

 

De Wolden in Den Haag

Tijdens de Drentse Ambassade zal het college van burgemeester en wethouders twee dagen aanwezig zijn in Den Haag. Hier maakt het college zich sterk om Den Haag kennis te laten maken met onze gemeente en onze actieve en initiatiefrijke inwoners en ondernemers. Zo wordt er gesproken over het initiatief Glasvezel De Wolden en het Europees Kampioenschap Young Riders 2019. Daarnaast zullen alle Drentse gemeente zich presenteren, is er een Drentse Gemeenteontbijt en haken onze bestuurders aan bij bijeenkomsten over 'Toekomstgericht Landbouw' en 'Grensoverschrijdende Arbeid'.

 

Vereniging Drentse Gemeente

Tijdens de officiële opening presenteren de Drentse gemeenten zichzelf en vragen ze aandacht voor een aantal zaken. Dit doen de gemeenten gezamenlijk vanuit de Vereniging van Drentse Gemeenten. Binnen deze vereniging ontmoeten gemeenten elkaar, delen ze kennis, maken ze afspraken en worden collectieve belangen behartigd.

 

Tijdens de Drentse Ambassade wordt door de verenging onder andere aandacht gevraagd voor de verbetering van bereikbaarheid, het verduurzamen van energie, het bereikbaar houden van voorzieningen en de samenwerking van Drentse Gemeenten onderling en met anderen.

Stremming door asfalteringswerkzaamheden

Gemaakt: Woensdag, 13 september 2017 20:38

DE WOLDEN - In opdracht van B&W start NTP Infra BV uit Hattem op maandag 18 september met werkzaamheden aan een aantal asfaltwegen. De wegwerkzaamheden bestaan uit het repareren van asfalt, het aanbrengen van een laag asfalt, het aanvullen en afwerken van bermen en herstraatwerkzaamheden.

 

Om welke wegen gaat het:

De Weidenweg (wegvak 50) in Ruinerwold
Gedeelte tussen de komgrens Berghuizen en de Koekangerweg. Uitvoering van 18 september tot en met 3 oktober.


Dokter Larijweg in Ruinerwold
Gedeelte tussen de Hesselterweg en de kruising bij huisnummer 148. Uitvoering van 18 september tot en met 12 oktober.


De Weidenweg (wegvak 85) in Ruinerwold
Gedeelte tussen de Koedijk en de Ruinerweide. Uitvoering van 18 september tot en met 13 oktober.


Emsweg in Koekange
Gedeelte tussen Broekhuizen en de spoorwegovergang. Uitvoering van 18 september tot en met 4 oktober.


Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is het noodzakelijk om de wegen tijdelijk geheel of gedeeltelijk af te sluiten voor het verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid door borden. Vuilcontainers worden zonodig door de aannemer op een voor Van Gansewinkel bereikbare plek geplaatst. Door (weers)omstandigheden kan een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn.

Basisschoolkinderen uit Hoogeveen en De Wolden krijgen smaaklessen

Gemaakt: Woensdag, 13 september 2017 20:41

Basisschoolkinderen uit de gemeente Hoogeveen en De Wolden kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken – alle zintuigen komen aan bod tijdens de lessen. Uiteraard staat gezond eten hierbij voorop. De Smaaklessen worden gesponsord door Rabobank Zuidwest-Drenthe. Woensdag 13 september werd de overeenkomst ondertekend door Hans van der Werff, directeur van Rabobank Zuidwest-Drenthe en wethouders Erik Giethoorn (Hoogeveen) en Mirjam Pauwels (De Wolden).

 

Bewust kiezen
Beide wethouders en Leoni Pleiter van Sportief Hoogeveen zijn erg enthousiast over de samenwerking tussen de gemeentes en de Rabobank: 'Op het gebied van eten en drinken is er nog zoveel te leren voor de kinderen. Er is zoveel te kiezen, ook voor de ouders. Een appel of koek mee naar school? Cola of water? Door middel van de Smaaklessen wordt de nieuwsgierigheid en interesse van kinderen naar hun eten opgewekt. Weten waar je eten vandaan komt helpt om bewuste, gezonde keuzes te maken. Dit programma draagt ook bij aan het Actieplan Sport en Bewegen en het sportstimuleringsbeleid van de gemeente', vertelt Leoni. Elk schooljaar nemen minimaal tien basisscholen uit de gemeente Hoogeveen deel aan de Smaaklessen en vijf basisscholen uit de gemeente De Wolden.

Koning Willem Allexander in zonnig Assen voor opening Blauwe As

Gemaakt: Vrijdag, 15 september 2017 16:12

ASSEN – Koning Willem Allexander heeft vrijdagmiddag de vaarroute de Blauwe As geopend. Hij vaart zelf een stukje mee van de sluis naar de havenkanaal.

 

Met het doortrekken van het Kanaal, vanaf de Havenkade naar de Vaart, wordt de vaarrecreatie van Assen flink uitgebreid. Hiermee wordt het centrum van Assen een aantrekkelijke bestemming in de vaarroute Meppel – Assen – Groningen.

Waarschuwing voor oplichting via Whatsapp

Gemaakt: Maandag, 18 september 2017 01:58

REGIO - De laatste weken komen er steeds meer meldingen van oplichting via WhatsApp.


De daders zoeken via open bronnen zoals Facebook, Instagram etc. naar relaties tussen mensen. Ze kiezen vervolgens een foto uit van iemand voor een fakeaccount op WhatsApp. Ze starten een fakeaccount op WhatsApp en zoeken vervolgens contact met bekenden van degene van wie zij de foto gebruiken.


Vaak beginnen ze met: ' Ik heb een nieuwe telefoon, dus sla mijn nieuwe nummer even op.


Dit is een pre-paidtelefoonnummer en dus een niet naar de verdachte te herleiden telefoonnumner.


Vervolgens creëeren de daders een band met hun slachtoffer(s) m.b.v. de informatie die de dader(s) van de social media afgehaald hebben. Hierna begint het aftroggelen van (veel)geld door te zeggen dat ze even krap zitten/schulden hebben maar snel rekeningen moeten betalen. Vaak zeggen de daders dat zij snel rekeningen moeten betalen van Pro Justitia en Menzis.


Het rekeningnummer waarnaar de slachtoffers het gevraagde geld(vaak honderden euro's)moeten overmaken is het rekeningnummer van een zogenaamde Moneymule(=geldezel). Dit is de katvanger die voor de dader zijn rekening ter beschikking stelt.


De dader vraagt ook of het slachtoffer nog even een foto maakt van de overboeking.


Momenteel behandelt een collega van onze teamrecherche samen met een collega-rechercheur elders uit het land bijna 100 aangiften waar deze werkwijze is gevolgd.
De totale schade bedraagt nu al €150.000.

 

Maak dus nooit geld over na een verzoek via Whatsapp en wees voorzichtig met het delen via social media.

De Wolden blijft duurzaamste gemeente in Drenthe

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 19:45

DE WOLDEN - Volgens de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) is De Wolden de duurzaamste gemeente van Drenthe. Van de in totaal ongeveer 400 Nederlandse gemeenten staat De Wolden op plek 28.

 

De GDI, die de gemeentelijke duurzaamheid toetst aan de hand van verschillende indicatoren, laat zien dat De Wolden het gemiddeld beter doet op de gebieden: Duurzame Vervoerswijze, Onderwijs, Lucht kwaliteit, Werkgelegenheid, Werkeloosheid Veiligheid en Energiebesparing Woningen.

 

Wethouder Jan ten Kate: "Dat De Wolden op plek 28 staat in de Duurzaamheidsindex vind ik een geweldig compliment aan alle inwoners en ondernemers in De Wolden. Dit is een prestatie die we met elkaar hebben neergezet. Bijvoorbeeld de goede score op de indicator 'Energiebesparing Woningen' laat zien dat onze inwoners dit belangrijk vinden en dat zij zich hiervoor inzetten. Dit zien we ook aan de inzet van de verschillende dorpen in De Wolden om energieneutraal te worden. Met elkaar wil de gemeente blijven werken aan het zijn van een duurzame gemeente; dat laat deze plek in de index zien!"

 

Toekomst

Twee jaar geleden stond De Wolden op plek 41 in de GDI, een flinke vooruitgang dus, maar volgens wethouder Jan ten Kate geen aanleiding om het rustiger aan te doen. "Ook de komende tijd zetten we nog steeds in op duurzaamheid binnen onze gemeente. We blijven inzetten om onze inwoners enthousiast te maken voor duurzame oplossingen, zoals zonnepanelen, maar ook voor het gescheiden inzamelen van huisafval. Zelf blijven we ook inzetten op duurzaamheid, we leggen zonnepanelen op het gemeentehuis, zetten in op participatie en blijven we actief betrokken op het naar beneden brengen van de (jeugd)werkeloosheid."

 

Gemeentelijke duurzaamheidsindex 2015

De Stichting Duurzame Samenleving brengt elke twee jaar een nieuwe versie van de Gemeentelijke Duurzaamheidindex (GDI) uit. Met deze GDI wil de Stichting de ontwikkeling naar een duurzame samenleving bevorderen. Aan de hand van drie verschillende categorieën (Mens & Maatschappij, Milieu & Energie en Economie) waarin vierentwintig indicatoren benoemd worden, meten ze hoe duurzaam de Nederlandse gemeenten zijn. De index is te vinden op gdindex.nl.

Vrijwilligersvervoer in De Wolden

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 19:52

DE WOLDEN - Voor sommige inwoners van De Wolden is het gebruik van Openbaar Vervoer lastig. Zij kunnen ook niet altijd een beroep doen op familie, vrienden of buren. 'De Wolden vervoert' brengt mensen goedkoop vanaf hun huis naar hun bestemming en terug. De stichting zet daarvoor enthousiaste vrijwilligers in die hun eigen auto gebruiken.

 

De stichting hoopt zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. Alle bestemmingen zijn dan ook toegestaan: familiebezoek, bezoek aan een arts of het ziekenhuis, een boodschap doen of gewoon een keertje uit: het kan allemaal.

 

Gemeente De Wolden is erg te spreken over het idee en steunt het initiatief vanuit 'Initiatiefrijk De Wolden'. "Het is mooi dat nu voor iedereen in De Wolden vervoer beschikbaar is. We wensen DeWoldenvervoert dan ook veel succes", aldus wethouder Mirjam Pauwels.

 

Alleen onkosten

De vrijwilligers brengen alleen onkosten in rekening: € 0,25 per kilometer en € 2,50 voorrijkosten. Het meenemen van een begeleider is gratis.
Een rit kan tot twee dagen van te voren geboekt worden. De chauffeur helpt bij het in- en uitstappen.

 

Meer informatie

Meer informatie staat op www.dewoldenvervoert.nl. Hier kan iedereen ook informatie vinden over vacatures voor nieuwe vrijwilligers. Stichting De Wolden vervoert is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 0528-745615.

Zwembaden De Wolden draaien topjaar

Gemaakt: Dinsdag, 19 september 2017 20:00

DE WOLDEN - Het mag dan een wisselvallige zomer zijn geweest, de drie zelfstandige zwembaden in de gemeente De Wolden hebben allemaal hogere bezoekersaantallen dan een jaar geleden mogen opschrijven.

 

Met name voor de baden in Zuidwolde en de Wijk was het een spannend seizoen in het eerste zelfstandige jaar.

 

Zwembad is van het dorp

De Slenken in de Wijk kwam net over de 30.000 zwemmers en dat waren er liefst 5.000 meer dan in 2016. De Waterlelie in Zuidwolde telde er net geen 49.000 (was doorgaans ongeveer 44.000) en zwembad Ruinen kwam uit op 24.000, een plus van 20%. Vooral nieuwe voorzieningen en extra activiteiten lokken bezoekers naar de drie baden.

 

"Heel stoer", zo reageert Joke Kloeze namens De Waterlelie op het aantal bezoekers. "Het doel was te proberen weer terug te komen op de 50.000 zwemmers, dat hebben we dan net niet gehaald. Het geeft een enorme boost en ook alle reacties van de mensen op hoe het bad er uitziet, zijn zo positief." Kloeze merkt op dat de activiteiten goed ontvangen zijn en dat er steeds wat gebeurt. "In het begin was het wel lastig om mensen te motiveren te komen helpen. Nu is er een groepje gevormd, mensen vinden dat het zwembad 'van het dorp' is. Zo zou het ook moeten zijn."

 

Investeren in kwaliteit

In Ruinen zijn ze al weer wat jaren gewend aan het zelfstandig bestaan en ook daar zijn alleen maar positieve verhalen. "De stijgende lijn zit er goed in. Er komen ook steeds meer mensen naar het zwembad, die constateren dat het er gezellig, plezierig en gemoedelijk is. Ook de dingen die we hebben aangeschaft dankzij de 'Vrienden van het Zwembad' vallen in de smaak", zegt voorzitter Roel Wiekema. Zo kwam er een airtrampoline bij en werd een hangplek voor de jeugd gerealiseerd. "We hebben liefst 700 vrienden van het zwembad, die blijven ook gewoon vriend."

 

In de Wijk sloten ze het zwemseizoen een weekje later af dan in Zuidwolde en Ruinen, vooral omdat ze daar niet te strak willen zijn in het seizoen. Met een tevreden gevoel wordt teruggekeken. "Het was een turbulent jaar geweest", schetst Bouwina Harthoorn namens het zwembadbestuur. "Voor iedereen was het natuurlijk het eerste jaar in deze nieuwe situatie en het was soms best ingewikkeld. Maar het is gelukt en wij zijn hartstikke trots op al onze vrijwilligers, bijna honderd mensen, die zich overal voor hebben ingezet. Ze moeten het wel doen natuurlijk." In de Wijk kregen ze ook steun van de mannen van Oranjeborg, die vanuit de vestiging aan de Commissieweg werken. De Slenken kreeg een verplaatsbare opblaasbare glijbaan en daar waren de zwemliefhebbers erg verguld mee. "Dat was een goede keuze", aldus Harthoorn. In de Wijk hielden ze zo een groot deel van de gemeentelijke subsidie over voor komende investeringen. "Het is een mooie start geweest, we hopen dat de financiële eindafrekening van dit jaar ook positief is."

 

Wethouder Jan van 't Zand deelt het enthousiasme van de drie dorpen. "Volgens mij hebben de baden cijfermatig goed gedraaid, ze zijn enthousiast het seizoen doorgekomen. Het motiveert en stimuleert ook als het aantal bezoekers stijgt. Je zag de laatste jaren landelijk gezien een terugloop in het bezoek aan buitenbaden, maar in De Wolden juist niet. Hier zie je in de volle breedte een groei", aldus de wethouder. De rol van de gemeente is vooral een financiële. "Voor ons is het een kwestie van loslaten. We proberen onze expertise zoveel mogelijk ter beschikking te stellen. Voor de komende jaren zijn afspraken gemaakt en ligt ons financiële aandeel vast."

File na aanrijding op de A28 bij De Wijk

Gemaakt: Vrijdag, 22 september 2017 15:31

DE WIJK – Op de A28 bij De Wijk zijn vrijdagmiddag drie auto's met elkaar in botsing gekomen. Hierdoor ontstond in de richting Hoogeveen een file van meer dan 3 kilometer.

 

Bij het ongeval raakte een persoon gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Over de oorzaak is niets bekend.