Laatste alarmering:
Datum 17|11 Tijd 18:53:15 (inci-07) Vko (auto-auto) Texaco Zuidwolde Rijksweg A28 R Veeningen 039031 Prio Hoog Eenheid | Cluster Zuidwest - OvD Brandweer Regionaal Drenthe
maandag 20 november 2017
1/1
TOP NIEUWS

VRIJDAG 17|11

HOOGEVEEN - De voedselbank in Hoogeveen kreeg vanochtend bezoek van wethouders Mirjam Pauwels (gemeente De Wolden) en Gert Vos (gemeente Hoogeveen). De voedselbank verstrekt voedselpakketten voor inwoners van De Wolden en van Hoogeveen.

 

Ze werden ontvangen door het bestuur en de vrijwilligers van de voedselbank en hebben zich op de hoogte laten stellen van het reilen en zeilen binnen de voedselbank. De voedselbank is onlangs opnieuw gecertificeerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en voldoet daarmee aan de nieuwe, strengere eisen.

 

Beide wethouders dragen de ...

1/1

VRIJDAG 17|11

VEENINGEN – Op de A28 bij Veeningen is vrijdagavond een kettingbotsing tussen drie auto's ontstaan. Hierbij zijn twee personen gewond geraakt een naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Door het ongeval ontstond een file van meer dan drie kilometer. Het verkeer werd via het tankstation langs het ongeval geleid. Over de oorzaak is nog niets bekend. De verkeersanalisten leggen ter plaatse de sporen van het ongeval vast voor hun verslag. Alle drie de auto's werden door een berger met zware schade afgesleept.

1/1

DINSDAG 14|11

KERKENVELD – Op de Gedempte Wijde Wijk in Kerkenveld is dinsdagochtend een meisje op een fiets gewond geraakt nadat het in botsing was gekomen met een automobilist. Over de oorzaak is niets bekend.

 

De verkeersanalisten van de politie doen onderzoek naar die oorzaak en legden ter plaatse de sporen vast. Het slachtoffer werd per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

1/1

VRIJDAG 10|11

DRENTHE - Voor wie het vergeten was, zaterdag 11 november is het Sint Maarten!

 

Niet alleen is 11 november het begin van het carnavalsseizoen, het is ook Sint-Maarten. Mocht je het vergeten zijn: een feestdag waarbij kinderen met een lampion aan de deur komen om liedjes te zingen en vervolgens snoep of fruit krijgen. Sint-Maarten werd in het verleden vooral in kleine dorpen gevierd, maar maakt de laatste jaren ook zijn intrede in grote steden.

 

Wie is Sint-Maarten eigenlijk?
Tijdens Sint-Maarten vieren dat Sint-Maarten, een bisschop van Tours, gedoopt is. Zijn echte naam is ...

DONDERDAG 09|11

ZUIDWOLDE - Vanochtend heeft burgemeester Roger de Groot in het gemeentehuis gezond ontbeten met 16 leerlingen (groep 3-4) van CBS De Arendsvleugel uit Ruinerwold. Tijdens het ontbijt overhandigde de burgemeester een donatie voor het Jeugdcultuurfonds, het landelijke goede doel.

 

Jaarlijks wordt het 'burgemeestersontbijt' georganiseerd in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

 

Het thema van het vijftiende Nationaal Schoolontbijt is Gezond ontbijten is geen kunst! Vanaf maandag gaan op 2.900 basisscholen zo´n 550.000 kinderen samen aan tafel om de eerste maaltijd van ...

DINSDAG 14|11

RUINERWOLD - In opdracht van de gemeente De Wolden start Beugel Infrastructuur BV op maandag 13 november met het herstraten van de weg Weerwille in Ruinerwold.

 

In de periode van 13 november tot en met 22 december worden de weg Weerwille en het naastgelegen voetpad herstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde bij de N375 en de kruising met De Weidenweg. Aan het gedeelte vanaf De Weidenweg richting Oosteinde worden geen werkzaamheden uitgevoerd. Dit in afwachting van het definitieve ontwerp van het aan te leggen fietspad tussen Weerwille en Oosteinde.

 

Om de ...

DINSDAG 14|11

DRENTHE - Provincie Drenthe wil de sanering van asbestdaken versnellen en heeft hiervoor de uitvoeringsregeling vastgesteld.

 

De regeling is een subsidie in de vorm van een lening met lage rente. Particulieren, MKB- en agrarische bedrijven, verenigingen en stichtingen die eigenaar zijn van een asbestdak, kunnen vanaf 15 november een beroep doen op deze regeling voor het saneren en vervangen van het dak.

 

Meer informatie over de regeling en hoe u subsidie kunt aanvragen leest u op www.snn.eu/asbestregeling-drenthe

...

Agenda

Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
24Webvertising