donderdag 21 september 2017
1/1
TOP NIEUWS

DINSDAG 19|09

DE WOLDEN - Het mag dan een wisselvallige zomer zijn geweest, de drie zelfstandige zwembaden in de gemeente De Wolden hebben allemaal hogere bezoekersaantallen dan een jaar geleden mogen opschrijven.

 

Met name voor de baden in Zuidwolde en de Wijk was het een spannend seizoen in het eerste zelfstandige jaar.

 

Zwembad is van het dorp

De Slenken in de Wijk kwam net over de 30.000 zwemmers en dat waren er liefst 5.000 meer dan in 2016. De Waterlelie in Zuidwolde telde er net geen 49.000 (was doorgaans ongeveer 44.000) en zwembad Ruinen kwam uit op 24.000, een plus van 20%. ...

1/1

MAANDAG 18|09

REGIO - De laatste weken komen er steeds meer meldingen van oplichting via WhatsApp.


De daders zoeken via open bronnen zoals Facebook, Instagram etc. naar relaties tussen mensen. Ze kiezen vervolgens een foto uit van iemand voor een fakeaccount op WhatsApp. Ze starten een fakeaccount op WhatsApp en zoeken vervolgens contact met bekenden van degene van wie zij de foto gebruiken.


Vaak beginnen ze met: ' Ik heb een nieuwe telefoon, dus sla mijn nieuwe nummer even op.


Dit is een pre-paidtelefoonnummer en dus een niet naar de verdachte te herleiden telefoonnumner.


Vervolgens creëeren de ...

1/1

VRIJDAG 15|09

ASSEN – Koning Willem Allexander heeft vrijdagmiddag de vaarroute de Blauwe As geopend. Hij vaart zelf een stukje mee van de sluis naar de havenkanaal.

 

Met het doortrekken van het Kanaal, vanaf de Havenkade naar de Vaart, wordt de vaarrecreatie van Assen flink uitgebreid. Hiermee wordt het centrum van Assen een aantrekkelijke bestemming in de vaarroute Meppel – Assen – Groningen.

1/1

WOENSDAG 13|09

Basisschoolkinderen uit de gemeente Hoogeveen en De Wolden kunnen de komende drie jaar genieten van Smaaklessen. Tijdens deze lessen staat het beleven van voedsel centraal. Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken – alle zintuigen komen aan bod tijdens de lessen. Uiteraard staat gezond eten hierbij voorop. De Smaaklessen worden gesponsord door Rabobank Zuidwest-Drenthe. Woensdag 13 september werd de overeenkomst ondertekend door Hans van der Werff, directeur van Rabobank Zuidwest-Drenthe en wethouders Erik Giethoorn (Hoogeveen) en Mirjam Pauwels (De Wolden).

 

Bewust kiezen
Beide ...

DINSDAG 12|09

MEPPEL / DE WIJK – Dinsdag tijdens de avondspits ontstond er een file van acht kilometer op de A28 tussen Meppel en De Wijk na een kettingbotsing.

 

Vijf auto's reden daar opelkaar en moesten vervolgens door een berger worden afgesleept. Er raakte niemand gewond, maar de verkeers overlast was wel groot. Over de oorzaak is nog niets bekend.

DINSDAG 19|09

DE WOLDEN - Voor sommige inwoners van De Wolden is het gebruik van Openbaar Vervoer lastig. Zij kunnen ook niet altijd een beroep doen op familie, vrienden of buren. 'De Wolden vervoert' brengt mensen goedkoop vanaf hun huis naar hun bestemming en terug. De stichting zet daarvoor enthousiaste vrijwilligers in die hun eigen auto gebruiken.

 

De stichting hoopt zo een bijdrage te leveren aan de bestrijding van eenzaamheid. Alle bestemmingen zijn dan ook toegestaan: familiebezoek, bezoek aan een arts of het ziekenhuis, een boodschap doen of gewoon een keertje uit: het kan ...

DINSDAG 19|09

DE WOLDEN - Volgens de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI) is De Wolden de duurzaamste gemeente van Drenthe. Van de in totaal ongeveer 400 Nederlandse gemeenten staat De Wolden op plek 28.

 

De GDI, die de gemeentelijke duurzaamheid toetst aan de hand van verschillende indicatoren, laat zien dat De Wolden het gemiddeld beter doet op de gebieden: Duurzame Vervoerswijze, Onderwijs, Lucht kwaliteit, Werkgelegenheid, Werkeloosheid Veiligheid en Energiebesparing Woningen.

 

Wethouder Jan ten Kate: "Dat De Wolden op plek 28 staat in de Duurzaamheidsindex vind ik een geweldig ...

Agenda

Zaterdag 14 oktober

19:30
Hoogeveen
Welke straf voor achterlaten hond in hete auto
24Webvertising